Shranjevanje suhe hrane v posodah za suho hrano

13/07/22

Ali poznate prednosti in slabosti shranjevanja suhe hrane v posodah, ki so temu namenjene? Ali veste katero hrano je dobro shraniti v posode in katero ne? Predstavljam vam nov nasvet v Uporabnem kotičku: Shranjevanje suhe hrane v posodah za suho hrano.

Prednosti shranjevanja suhe hrane v posodah

Obstaja kar nekaj prednosti pri shranjevanju suhe hrane v temu namenjenim posodam.

 1. ker so posode za shranjevanje po večini prozorne je sigurno največja prednost to, da je vsebina posoda takoj vidna. Če hranite posode v predalih je zato dobro, da je tudi pokrov prozoren. Tako ne izgubljate časa (in volje) z iskanjem pravega živila po vrečkah ampak je takoj vse vidno in na mestu.
 2. pomembno je, da uporabimo kvalitetne posode, ki ne vsebujejo BPA in kjer pokrov dobro tesni. Tako lahko suhi hrani dejansko podaljšamo rok uporabe in ostane dlje časa bolj sveža.
 3. Posode lahko prilagodimo predalu/polici in tako dobro izkoristimo prostor.
 4. na koncu je tu še stilski vidik, saj z poenotenimi posodami lahko ustvarimo čist in minimalističen a izjemno funkcionalen izgled.

Slabosti shranjevanja hrane v posodah

 1. na začetku nam presipavanje lahko vzame nekaj časa. Ko izberemo pravo velikost posode za določeno vsebino in ko se navadimo gre tudi ta proces mnogo hitreje. Postane rutina.
 2. nakup posod (sploh, ker bi radi imeli vse enake) nam lahko povzroči precejšen strošek.

Katero hrano shraniti v posode?

V posode je dobro shraniti moko, sladkor, testenine. Moka in sladkor sta v papirnati embalaži in ker stoji najdlje časa v shrambi, obstaja večja verjetnost, da se bo embalaža hitreje strgala. Poleg tega, ko hranimo moko v posodi, preprečimo vdor vlage in vdor neprijetnih obiskovalcev (kuhinjski molji,...).

Tudi testenine pridejo v embalažah, ki niso najbolj enostavne za organizirati tako, da so takoj vidne in dostopne. Pomembno je tudi, da so shranjene v posodah, ki dobro tesnijo.

Druge kategorije živil, ki jih je dobro hraniti v posodah (vendar ne tako nujno kot moka, sladkor in testenine) so recimo: začimbe (pridobimo prostor, vsebina takoj vidna), prigrizki, ki so posamezno pakirani v majhnih vrečkah (zaradi prostora) in kosmiči (sploh, če imate več vrst) je dobro hraniti v posodah za suho hrano. V ponudbi je tudi taka, ki je namenjena kosmičem, saj ima pokrov vgrajen dozirnik za praktično doziranje.

Nasveti organizatorke kako se lotiti

 1. naredite seznam živil, ki bi jih radi shranili v posodah
 2. poglejte original embalažo kolikšna je teža (da veste kako veliko posodo izbrati, da boste lahko shranili celotno vrečko)
 3. šele NATO izberite velikost posode za vsako živilo

V spletni trgovini najdete posode za shranjevanje suhe hrane znamke The Home Edit by iDesign. Gre za svetovno znano znamko, največkrat viden produkt v seriji Get Organized With The Home Edit na Netflixu. Ponudba zajema več dimenzij. Posode so brez BPA, prozorne barve, tudi pokrov je prozoren (odlično za shranjevanje tudi v predalih), pokrov prav tako dobro tesni. Na voljo so tudi posebne posode za špagete (visoke posode) in pa posode z dozirnikom za lažje doziranje.

Primeri katera živila lahko shranite v katero velikost:

moka 1 kg: Posoda za shranjevanje suhe hrane L velikost (šifra: 03990EU)

sladkor 1 kg: Posoda za shranjevanje suhe hrane M velikost (šifra: 03989EU)

riž 1 kg: Posoda za shranjevanje suhe hrane M velikost (šifra: 03989EU)

polenta 0,5 kg: Posoda za shranjevanje suhe hrane S velikost (šifra: 03988EU)

testenine penne 0,5 kg: Posoda za shranjevanje suhe hrane M velikost (šifra: 03989EU)

testenine široki rezanci 0,5 kg: Posoda za shranjevanje suhe hrane XL velikost (šifra: 04123EU)

špageti 1 kg: XL posoda za shranjevanje suhe hrane (šifra: 04123EU)

kosmiči 1 kg koruznih kosmičev: Posoda za shranjevanje suhe hrane 2XL velikost (šifra: 04121EU)

kosmiči 0,5 kg koruznih kosmičev: Posoda za shranjevanje suhe hrane XL velikost (šifra: 04123EU)


Zdaj ste na vrsti vi

Za še več nasvetov o organizaciji doma preglejte naš uporabni kotiček.

Ostali uporabni zapisi in nasveti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram