Shranjevanje sadja in zelenjave v iDesign posodah

04/07/22

Ali veste kako pravilno hraniti sadje in zelenjavo? V katerem delu hladilnika? Ali veste katero sadje hranimo v predalu z vlago in katero ne? S pravilnim ravnanjem in s pravilno hrambo živil lahko pravzaprav podaljšamo rok uporabe. In tu si lahko pomagamo tudi s posodami iDesign. V posodah lahko hranimo sadje, zelenjavo in sveže začimbe.

Kako hranimo sadje?

Ker si želimo čimbolj poenostaviti hrambo in kasnejše uživanje sadja, je ključno, da preden sadje pospravimo iz vrečke, dobro operemo. Največja napaka, ki jo naredimo je to, da sadje pustimo v plastični vrečki in hranimo v hladilniku. To pravzaprav pospeši zorenje in sadje hitreje zgnije.

Primer kako hranimo jagode

 • Jagode dobro namočimo v vodi. Po želji dodamo malo sode bikarbone in pustimi nekaj minut, da se dodobra namočijo.
 • jagode operemo in pustimo na papirnati brisački, da se posušijo do suhega
 • prestavimo jih v odcejalno posodo iDesign in vse skupaj postavimo v posodo. Tako bo odvečna voda, ki je še ostala stekla v posodo in se ne bo nabirala v posodi, kjer so jagode.
 • za jagode je ključno, da jih hranimo v vlažnem prostoru. Torej predal z uravnavanjem vlage bo idealen. Če takega predala nimate, je na voljo tudi iDesign ID Fresh posoda, ki je najbolj dodelana verzija posode do sedaj. Vsebuje tudi pokrov za uravnavanje vlage.

Poleg jagod lahko v posodah hranimo še ostalo jagodičevje: maline (izjemno pomembno, da se dobro posušijo), borovnice, ribez, robide, tudi grozdje,...

Kako hranimo zelenjavo

Zelenjavo prav tako ne hranimo v plastičnih vrečkah iz trgovine, ampak jo takoj pripravimo na hrambo in kasnejše uživanje.

Poglejmo na primeru: zelena solata

 • zeleno solato najprej dobro operemo
 • pustimo, da se posuši na papirnati brisački, sicer ni potrebno, da se posuši do suhega, ni pa dobro, da jo shranimo popolnoma mokro
 • solato prestavimo v odcejalno posodo in v posodo. Odcejalna posoda bo poskrbela, da bo odvečna voda stekla v posodo
 • solata potrebuje vlago, zato jo hranimo v predalu z vlago. Če takega predala nimate, je na voljo tudi posoda iDesign ID Fresh posoda za shranjevanje sadja in zelenjave, ki ima tudi pokrov, ki uravnava vlago.

Kakšne posode so na voljo?

iDesign ima v svoji ponudbi kar nekaj posod za ohranjanje svežine na voljo:

 • The Home Edit kolekcija
 • iDesign ID Fresh posode in
 • iDesign osnovna posoda za sadje in zelenjavo

The Home Edit posoda za sadje in zelenjavo

The Home Edit Berry bin je zagotovo med najpopularnejšimi produkti iz te kolekcije. Na voljo sta dve dimezniji: mala: 10.7 cm x 15.2 cm x 15.2 cm in velika posoda: 15.2 cm x 30.2 cm x 10.8 cm . Odlikuje jih lep funkcionalen dizajn. So prozorne barve, kar poskrbi, da je vsebina hitro vidna in seveda ne vsebujejo BPA. Posoda vsebuje pokrov, odcejalno posodico in posodo. Prednost je tudi to, da se lahko nalagajo ena na drugo, kar pomeni, da lahko dobro izkoristite višino.

iDesign osnovna posoda za sadje in zelenjavo

iDesign osnovna posoda je del kolekcije Crisp, ki se lahko dopolnjuje tudi z ostalimi produkti iz te kolekcije. V spletni trgovini je iz kolekcije Crisp na voljo še organizator za jajca. Posoda za sadje in zelenjavo je na voljo v dveh dimenzijah: mala: 16.5 cm x 21.6 cm x 9.5cm in velika: 16.5 cm x 40 cm x 9.5 cm. So prav tako prozorne barve in so brez BPA. Vsebujejo pokrov, belo odcejalno posodo in posodo. Lahko se nalagajo ena na drugo in tako lahko dobro izkoristite višino.

iDesign ID Fresh posoda za sadje in zelenjavo

Najnovejša posoda za ohranjanje svežine je najbolj dodelana verzija dosedanjih. Na voljo je v dveh dimenzijah: mala 16.4 cm x 18.9 cm x 14 cm in velika: 19 cm x 30.5 cm x 14 cm.

Sestavljena je iz kar nekaj komponent, ki se prilagajo živilom, ki jih hranite notri. Vsebuje: pokrov, na katerem je še mini pokrov za uravnavanje vlage, pokrov vsebuje tudi silikonsko tesnilo, ki poskrbi za izjemno dobro tesnitev. Posoda je narejena iz reciklirane plastike in je tudi odcejalna. V posodi najdete še antibakterijski vstavek, ki ima tudi odcejalno funkcijo. Spodaj pa najdete še pladenj, ki poskrbi, da ujame vso odvečno vodo.


Zdaj ste na vrsti vi

Za še več nasvetov o organizaciji doma preglejte naš uporabni kotiček.

Ostali uporabni zapisi in nasveti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

0
  0
  Košarica
  Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
  linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram