Predsoba je organizacijsko gledano izjemno pomemben prostor, čeprav ga radi spregledamo in mu ne namenjamo preveč pozornosti. Je zadnji stik z našim domom in ni potrebno, da odidete v stresu, ker iščete bodisi ključe, otrokov nahrbtnik ali dežnik. Predstavljam vam hitre in enostavne trike, kako si olajšati odhod od doma (in konec koncev prihod nazaj domov), še posebej, če vaša jutra popestrijo otroci.

Družinske navade in stanje predsobe: vse je povezano

Ali novo pošto odlagate v predsobi in s časom z njo zakopljete pomembne predmete? Želite imeti ključe pri vhodu? Kako pomembno vam je, da so stvari, kot so razkužilo, dežnik, denarnica, maska in podobno na dosegu roke, ko odhajate od doma? Razmislite o svojih navadah in navadah družinskih članov. Kaj je pomembno za vas? (Ne pozabite na otroke!)

Kategorije shranjevanja predmetov v predsobi

Če  vam zmanjka prostora, razmislite o dodajanju držal oziroma kljukic v steno ali pa polic, ki lahko prinesejo še nekaj izkoristka neizkoriščenemu prostoru. Škatle s pokrovi lahko uporabite za shranjevanje stvari, ki jih ne uporabljate vsak dan. Ne pozabite jih označiti.

Če imate v predsobi pospravljene tudi čevlje in jakne, predlagam, da jih najprej razvrstite po sezoni. Smiselno je, da sezonske stvari spravite na mesto, ki je težje dostopno. Na trgu obstaja veliko organizatorjev za čevlje, ki vam ravno za sezonsko obutev lahko prihranijo ogromno prostora.

Kotiček vsakega družinskega člana

Vsak družinski član naj ima določen svoj prostor za osebne predmete. Urejene predsobe imajo navadno te kotičke urejene kot predale. Če predalov nimate, lahko uporabite okrasne košare. Če uporabljate police, lahko vsak član dobi svojo označeno prozorno škatlo (prozorne zato, ker so bolj pregledne).

Če imate majhne otroke, je prav, da jim ustvarite njihovo lastno »mini« predsobo. To pomeni, da nastavite kljukice ali obešalnike na njihovo višino, ravno tako kot poličko za čevlje, kjer se lahko enostavno obujejo in sezujejo. Naj imajo svoj kotiček, kjer shranjujejo dodatke in opremo za odhod od doma. Če boste na novo ustvarjali kotiček, predlagam, da ga ustvarite skupaj z otrokom. Vključite ga v proces s tem, da mu pokažete, kam lahko pospravi svoje čevlje, kje ga čakajo copati in kam lahko pospravi svojo kapo. Na vsak kotiček lahko nalepite še nalepke, da bodo točno vedeli, kam kakšna stvar spada. Če otrok še ne zna brati, enostavno natisnite slikice oblačil in jih skupaj nalepite. Na koncu skupaj še preizkusite sistem.

Enako velja tudi za hišne ljubljenčke. Imejte košaro ali predal, ki je namenjen le kosmatincem. Na enem mestu imejte spravljene razne priboljške, povodec, vrečke in robčke za očistit tačke, ko pridete domov.

 


 

Hvala, da ste tukaj! Če iščete še več nasvetov iz sveta organizacije doma, skočite v uporabni kotiček in preberite naslednji nasvet.

0
    0
    Košarica
    Vaša košarica je praznaNazaj v trgovino
    linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram